Som en grøn elsker ved du sikkert, hvad du skal være opmærksom på, når du køber planter. Men hvis du først lige har opdaget floraen, er Fingerspitzengefühl ikke helt på plads endnu. Her er, hvad du skal være opmærksom på, når du køber stueplanter.

Betingelsen
Ser planten ikke meget livlig ud ved første øjekast? Så stol på din egen følelse, for ofte er den ikke i den bedste tilstand. Især bladene fortæller meget om planternes tilstand, så sørg for at inspicere dem grundigt. Hænger de slapt ned? Lider de af misfarvning? Er anlægget fyldt? Eller er den blevet ramt af løvfald? Det første indtryk er det vigtigste.

En flok dyr
Nu er det vigtigt at se nærmere på planten. Bogstaveligt talt mere grundigt, for du skal studere pottemulden nøje. Måske kan du endda se krybdyr kravle rundt. Og du vil helst ikke have dem der. Tryk et par gange på gryden – ikke for voldsomt – for at se, om der er noget, der løsner sig. Tjek også omhyggeligt på og mellem bladene for at se, om der er insekter eller endda svampe der. Kan du se insekter? Lad stueplanten stå, hvor den er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *