Takshække er vedligeholdelsesvenlige hække, der er nemme at holde smalle. Takket være dens stedsegrønne egenskaber er en takshæk den ideelle grønne grænse.

Taks ‘Baccata’ har ligesom taks ‘Media Hicksii’ mørkegrønne nåle og giver røde bær om efteråret. Men i modsætning til ‘Baccata’ vokser ‘Hicksii’ mindre hurtigt og er derfor mindre velegnet, hvis du ønsker en høj hæk.

Taks ‘Media Hillii’ er hanvarianten af ​​denne taksart og ligner ‘Media Hicksii’, med den væsentligste forskel, at ‘Hillii’ ikke producerer bær.

Taksmediet som hæk i din have

Taks ‘Hicksii’ og taks ‘Hillii’ er de mest almindelige takshække i vores klima efter ‘Baccata’. Disse taksarter er faktisk meget ens, med den største forskel, at ‘Hicksii’ er den kvindelige sort og ‘Hillii’ er hannen.

Du kan se den forskel på de røde bær, der vokser på ‘Hicksii’, men ikke på ‘Hillii’. Taksmediet ‘Hicksii’ bliver meget bredere end ‘Baccataen’, op til fire meter bredt. Du vil dog ikke have, at denne plante vokser højere end 1,80 meter, fordi din takshæk så hænger til siden i toppen.

Mediet ‘Hillii’ er lidt mere kompakt end ‘Hicksii’, og det er bedre ikke at blive højere end 1,80 meter. Disse smukke takshække er et absolut aktiv for enhver have.

Takshækplanter

Du kan plante takshæk året rundt, så længe der ikke er (natte)frost. Det er også bedre ikke at plante planter med en rodklump om sommeren.

Når du planter din hæk, skal du bruge plantejord og passe på ikke at placere planterne for dybt. Rodsystemet skal bare forsvinde under jorden.

For at opnå en fuld og tæt hæk anbefaler vi at holde den anbefalede planteafstand. Er du nysgerrig efter den korrekte planteafstand til denne type hæk?

Den anbefalede planteafstand for en takshæk er angivet for hver størrelse. Her kan du også direkte indtaste den ønskede længde på din hæk i vores beregningsværktøj, som med det samme udregner, hvor mange planter du skal bruge af den valgte størrelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *